Kim Jong Un, în lacrimi la ceremonia organizată pentru soldații nord-coreeni morți în Ucraina, după ce i-a trimis să îl ajute pe Putin - VIDEO

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Kim Jong Un a organizat o ceremonie pentru soldații nord-coreeni uciși în războiul dus de Rusia în Ucraina.

Kim Jong Un a organizat o ceremonie dedicată soldaților nord-coreeni uciși pe frontul din Ucraina. El a fost surprins atingând sicriele repatriate, într-o recunoaștere publică rară că forțele armate ale țării sale au suferit pierderi în conflict, transmite The Guardian.

Un an de la semnarea tratatului dintre Rusia și Coreea de Nord

Imagini cu liderul nord-coreean stând în fața a șase sicrie acoperite în steagul național au fost proiectate pe un ecran în cadrul unui concert de gală organizat duminică, pentru a celebra primul an de la semnarea unui tratat militar între Coreea de Nord și Rusia.

Evenimentul de la Teatrul Mare din Estul Phenianului a combinat spectacole ale artiștilor nord-coreeni și ruși invitați, alături de imagini care sărbătoreau pactul de apărare reciprocă încheiat între Kim și președintele rus Vladimir Putin la Phenian, în iunie anul trecut.

Mai întâi, sunt prezentate imagini cu soldați din Coreea de Nord și Rusia fluturând steagurile naționale. Ulterior, apar scene cu Kim Jong Un alături de sicriele soldaților căzuți pe front, iar o altă fotografie arată pagini dintr-un caiet pătat cu sânge, despre care se crede că a aparținut unui soldat nord-coreean și a fost descoperit pe un câmp de luptă din regiunea Kursk, Rusia.

Potrivit agenției sud-coreene Yonhap, caietul conținea mesaje precum: „Momentul decisiv a sosit în sfârșit” și „Să luptăm curajos în această bătălie sfântă cu dragostea și încrederea nemărginită acordată de iubitul nostru Comandant Suprem”, o referire la Kim Jong Un.

Nu se știe când a avut loc ceremonia

 

Nu este clar când a avut loc ceremonia de repatriere. Kim și alți oficiali, inclusiv sora sa, Kim Yo Jong, și ministrul de Externe Choe Son Hui, poartă haine de iarnă, ceea ce sugerează că rămășițele soldaților ar fi fost aduse înapoi în Coreea de Nord în urmă cu câteva luni.

După ce a negat luni de zile că soldați nord-coreeni ar fi fost trimiși să lupte alături de forțele ruse, regimul încearcă acum să dea o interpretare pozitivă implicării sale în conflictul din Ucraina.

„Probabil că statul nord-coreean a dorit să prezinte soldații căzuți nu doar ca niște sacrificii, ci ca parte a unei narațiuni a victoriei”, a spus Hong Min, cercetător principal la Institutul Coreean pentru Unificare Națională, pentru Yonhap.

„Materialul video pare să fi fost făcut public după ce cele două țări au recunoscut desfășurarea trupelor și au declarat succesul operațiunii comune pentru recucerirea regiunii Kursk din vestul Rusiei”, a adăugat Hong.

Liderul nord-coreean, în lacrimi la ceremonie

Imaginile transmise de televiziunea de stat KRT l-au arătat pe Kim, care părea uneori emoționat, cu lacrimi în ochi, așezat lângă invitații săi, ministrul rus al Culturii, Olga Liubimova, și fiica sa, Kim Ju Ae. În public, oamenii își ștergeau lacrimile.

 

Agenția de stat KCNA a spus că evenimentul a inspirat încredere în „legăturile de prietenie și angajamentul sincer dintre popoarele și armatele celor două țări, clădite cu prețul sângelui”.

În aprilie, Putin și Kim au confirmat pentru prima dată că trupele nord-coreene au fost desfășurate, ambii lideri descriindu-i drept „eroi”. Kim a spus atunci că va fi construit un monument în Phenian pentru a-i onora pe soldații nord-coreeni și că vor fi depuse flori la mormintele celor care au murit, considerată prima confirmare publică a regimului că trupele sale au fost ucise în luptă.

Din toamna trecută, Coreea de Nord a trimis aproximativ 15.000 de soldați să lupte în război. În aprilie, țara ar fi înregistrat în jur de 4.700 de victime, dintre care circa 600 au fost decese. De asemenea, agenția de informații de la Seul a avertizat că noi trupe ar putea fi desfășurate în lunile iulie sau august.

Pe lângă personal, Coreea de Nord a furnizat Rusiei cantități importante de muniție, proiectile de artilerie, rachete balistice și alte tipuri de arme, primind în schimb armament, tehnologie satelitară, precum și sprijin economic și alte forme de asistență din partea Kremlinului.

Citește și: Trei caricaturiști, arestați în Turcia pentru un desen. De ce sunt acuzați - Foto în articol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel
OSZAR »